Spesialsmaking

ViniRana

 

SCANDIC MEYERGÅRDEN SPEKTRUM

MO I RANA 6. NOVEMBER 2018

KL. 15:00 - 19:00

 

SPESIALSMAKING

 

Nye og klassiske spanske viner med innføring i vinsmaking ved Mai Tjemsland.

Kl. 14:00 - 15:00

 

Mai Tjemsland har jobbet innen servicebransjen i inn og utland i over 20 år med egne restauranter i Oslo til 2016. Vinkelnerutdannet i 1997, Wine & Spirit Educational Trust Diploma 2003, Master of Wine 2009.

 

Hun har stort sett jobbet med vin siden 2010, holdt Masterclass i inn og utland, vinskribent et par år for VG Helg, undervisning av nye MW studenter i Norge, Italia og UK, og siden 2015, importør for Autentico gruppen. Mai pendler mellom Norge og Sicilia med hus i Trapani.

 

Mai gir deg en innføring i vinsmaking i forkant av vinmessen. I løpet av foredraget får du også anledning til å gjøre deg kjent med både nye og klassiske spanske viner.

 

Kanskje er det kommende vinkjennere som vandrer rundt på vinmessen og smaker viner i etterkant av Mai's spesialsmaking?

 

 

 

Det vil bli arrangert flere spesialsmakinger / foredrag under ViniRana 2018. Påmelding gjøres ved å trykke på linken til billettsalg på hovedmenyen, når billettsalget starter. Husk at du må ha billett til vinmessen for å få tilgang til spesialsmakingene. Spesialsmakingene varer ca. en time og holdes gjerne av svært dyktige og verdenskjente vinprodusenter og vinprofiler. I år har vi æren å presentere følgende:

 

 

 

 

Spesialsmaking med Felsina.

Kl.15:15-16:15

 

Fèlsina S.P.A. er en av de aller beste produsentene fra Italia, med deres strålende viner fra Chianti regionen i Toscana.

 

I den lille landsbyen Castelnuovo Berardenga helt syd i Chianti Classico-regionen har Fèlsina en 600 ha eiendom, hvorav 95 ha er tilegnet vinmarker, og resten oliven, jordbruk, skog og jaktområder. Poggiali familien tok over eiendommen i 1966, da området lå med brukket rygg og fraflytting rådet etter en ødeleggende vinterfrost på 1950 tallet, og familien kjøpte også opp små tilstøtende eiendommer i årene etter. I 1983 kom deres første årganger av deres ikoniske Fontalloro og Rancia viner. Siden den gang har de med kyndig hjelp fra vinmaker Franco Bernabei vært pionerer på å gjenreise statusen for Sangiovese-druen. Videre har de på begynnelsen av 2000-tallet investert stort i nytt, moderne vinifikasjonsanlegg under jorden på den gamle, historiske gården.

 

Fèlsina er svært opptatt av å ta vare på og respektere naturen og eiendommen. De praktiserer både økologisk og biodynamiske prinsipper, men de bruker ikke dette stempel på deres viner ennå.

 

Fra Fèlsina får vi besøk av Chiara Leonini. Produsentens hjemmeside: https://www.felsina.it/en/

Spesialsmaking med Weingut Egon Schmitt.

Kl.16:30-17:15

 

Weingut Egon Schmitt drives i dag av Jochen Schmitt som har hentet hjem mange priser og medaljer for sine viner fra Bad Dürkheim i Pfalz, hvor de har parseller i vinmarkene Ungsteiner Herrenberg, Dürkheimer Spielberg, Dürkheimer Hochbenn og Leistadter Kalkofen. Produksjonen består av både musserende, hvitviner og rødviner.

 

Vinhuset ble etablert i 1978, og har gjennom 40 år blitt mer og mer grønn og økologisk. Fra 2014 er Schmitt sertifisert Fair’n’Green, var blant de første i regionen som var helt Co2-nøytral og driver etter økologiske prinsipper. Etikettene kjennetegnes av en stor S, og flaskene som er tilgjengelig på det norske markedet, hvit, rosé og rød, inneholder riesling, spätburgunder og weisburgunder.

 

Fra Weingut Egon Schmitt kommer Corina Schmitt til Mo i Rana.

 

 

 

Spesialsmaking "Bordeaux - et eksotisk reisemål".

Kl.17:30-18:30

 

Nicolas Mahe de Berdouare er en vinhandler fra Bordeaux (og Bergen) som holder foredrag om "det gode liv"/vinens historie de siste 8000 år, og serverer viner fra Bordeaux. Hans foredrag er et livlig og humoristisk foredrag. Hans mål er å inspirere deltakerne og få dem til å få lyst til å lære mer om vinkultur på egenhånd.

 

 

ViniRana 2017 på Facebook