MO VINKLUBB


FARGE • AROMA • SMAKMo Vinklubb ble stiftet i november 1990 etter initiativ fra personer i restaurantbransjen og i opplæringsmiljøet i restaurantfag på Mo -(kokkeskolen/Opplæringskontoret for hotell og restaurant).

Det første styret besto av Jan Terje Fossland (Holmen Hotell), Terje Holberg (Kongsv.vg.skole), Svein Solhaug (Kongsv.vg.skole) og Palmer Stranden (Meyergården Hotell).


Dagens styre består av Svein Arne Solbakk, Jan Terje Fossland, Nils Ivar Sagrabb og Tommy Skog.


Mo Vinklubb har fra starten vært en klubb der det vinfaglige har stått sentralt. Hvert medlemsmøte har et eget vinrelatert tema, der f.eks. druesorter, vindistrikter, vinland og vinprodusenter kan være utgangspunktet. Etter hvert har også mat- og vinkombinasjoner fått større betydning, og siden 1994 har alle møtene blitt avsluttet med et godt måltid. Dette ble introdusert da møtene ble flyttet til Holmen Hotell, og klubbens medlemmer hadde mange positive matopplevelser her.Mo Vinklubb har enkelte år satset på foredragsholdere utenfra, og kjente vinnavn som Karl Arne Berg, Arnold Myhre, Arne Ronold MW, Sebastian Bredal MW, Liz Mortensen, Sigurd Wongraven og Christopher Moestue har gjestet klubben med sine kunnskaper og erfaring. Christophers flaske med Bonnes Mares 1964 ga smaksopplevelser som ikke glemmes så lett!


Klubben har også hatt besøk av vinprodusenter, som tyske Weingut Von Winning og Wheingut Wittmann. Fra Frankrike og Chablis har vi hatt besøk fra Brocard. Medlemmene i Mo Vinklubb søker også ut på vinturer sammen. Vi har besøkt noen av de fremste produsentene i Østerrike, Burgund, Piemonte (to ganger), Toscana, Bordeaux, Rhindalen og Rhone.


Klubben har siden 1992 kjøpt inn en del viner for langtidslagring, en kontinuerlig prosess som har bidratt til at klubbens medlemmer har hatt tilgang på store viner som normalt ligger utenfor de flestes rekkevidde privat. Blant flaskene i klubbens nåværende vinkjeller kan nevnes navn som Ch.Haut-Brion, Ch.Latour, Ch.Palmer, Barca Velha, Montrachet og Castillo Ygay.

Mo Vinklubb har i 2016 ca. 36 medlemmer, som av praktiske årsaker er maks antall.


Mo Vinklubb opprettet vinmessen ViniRana i 2016.


Sjekk Mo Vinklubbs hjemmeside her.

ViniRana


SCANDIC MEYERGÅRDEN SPEKTRUM


AVLYST!


ViniRana 2020 på Facebook